Pieter Vandenberghe

ALASCALA

International Soloists - Professors

Pieter Vandeberghe

NL


Pieter Vandenberghe (°1982) studeerde aan de muziekacademie van Harelbeke piano bij Lode Schynkel en euphonium bij Geert Verschaeve. Tijdens deze studies werd hij laureaat van de wedstrijden Jong-Tenuto (euphonium, 1998) en Dexia Axion Classics (piano, 2000).

Hij zette deze studies vervolgens verder aan het conservatorium van Gent: hij haalde in de klas van Johan Duijck zijn diploma van Meester in de Muziek en slaagde voor zijn eindexamen piano met de grootste onderscheiding. Daarna haalde hij bij Guy Audenaert zijn Meesterdiploma euphonium en studeerde hij directie bij Dirk Brossé.

Hij volgde masterclasses bij oa. Jean-Claude Vanden Eynden, Jan Michiels en Boyan Vodenicharov (piano), en in Finland bij Jukka Myllys (euphonium).

Pieter was leerkracht piano en samenspel in verschillende academies, en blijft nog steeds actief als kamermuzikant en begeleider op verschillende wedstrijden.

In 2007 slaagde hij voor het toelatingsexamen bij de Koninklijke Muziekkapellen van Defensie, waar hij aan de slag is als euphoniumspeler en pianist bij het Groot Harmonieorkest der Gidsen.

Pieter was van 2007 tot 2010 dirigent van harmonieorkest de Filharmonie van Kortrijk, en is in zijn vrije tijd muzikant bij het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit, Brass Band Leieland en Braz’art. Hij neemt in deze verenigingen regelmatig de taak van hulpdirigent waar, en treedt regelmatig op als solist, waarbij hij zowel creaties (het 1e Pianoconcerto van Frederik Devreese met harmonieorkest), als solistenprijzen op zijn actief heeft.

Pieter is een veelgevraagde muzikant in de Vlaamse hafabra-wereld, en speelt al jaren in het muziektheatergezelschap Oot Kwizien.

AlasCla