Ellen Lampo
AlasCla

ALASCALA

International Soloists - Professors

Ellen Lampo

NL

 

Ellen Lampo startte haar muzikale studies aan de Academie voor Muziek en Woord te Blankenberge, bij Annemie Bourdon (piano), Karla Savat (kamermuziek) en Bald Wyntin (harmonie).

Ze vervolgde haar studies aan het Conservatorium van Gent waar ze haar Masterdiploma met grote onderscheiding behaalde en ook de lerarenopleiding volgde. Haar belangrijkste docenten waren Johan Duijck (piano), Marcel Lequeux, Filip Rathé en John Whitelaw.

Aansluitend volgde ze de repetitorenopleiding in Operastudio Vlaanderen, nu de International Opera Academy. Na een geslaagde auditie kreeg ze ook een beurs om de repetitorenopleiding te volgen in The Royal Conservatory of Glasgow (UK). Bij deze studies kreeg ze les van Hein Boterberg, Ronny Lauwers, Tim Dean, Graeme McNaught en Duncan Williams.

Gedurende haar opleiding kreeg ze Masterclasses van Sir Graham Johnson, Ann Murray, Malcolm Martineau, Arbo Valdma, Claire Chevalier en Laurent Boukobza. Ze werkte ook samen met dirigenten Pietro Rizzo, Filip Rathé, Tim Dean, Jef Smits, Yannis Pouspourikas en Dmitri Jurowsky.

Ellen werkt momenteel als leerkracht piano en als begeleidster aan de Academie voor Podiumkunsten te Roeselare (STAP) en aan deKunstAcademie Knokke-Heist.

Ze werkte meerdere jaren als begeleidster voor de zangklas van Loh Siew Tuan in Operastudio Vlaanderen. Ze wordt regelmatig gevraagd als begeleidster voor verschillende organisaties waaronder Operaballet Vlaanderen, LOD Gent, Conservatorium Gent en MusicHall. Ze is ook als coach verbonden aan de internationale zangstage van Zeger Vandersteene en speelt regelmatig recitals in België en Nederland.

Naast haar werk met zangers speelt Ellen zeer graag kamermuziek. Zo concerteerde ze meerdere keren met klarinettist Stephan Vermeersch en begeleidt ze in 2017 de internationale klarinetstage Clarinettissimo te Brugge.